SUA nu are suficiente instalații pentru a livra tehnică militară în Europa

© Sputnik / Оксана Джадан / Accesați arhiva multimediaПоказательный марш военнослужащих армии США Dragoon Ride в Латвии
Показательный марш военнослужащих армии США Dragoon Ride в Латвии - Sputnik Moldova
Abonare
„Nu dispunem de poduri, de camioane care să transporte tancuri, nu avem destule elicoptere pentru a realiza ceea ce trebuie”, a spus comandantul armatei SUA în Europa.

CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. Forțele armate ale SUA nu dispun de o rezervă suficientă de instalații pentru a livra la timp tehnica militară în Europa, a declarat general-locotenentul Ben Hodges, comandantul armatei SUA în Europa.

Potrivit ziarului „New York Times", în prezent bugetul Pentagonului este redus sub toate aspectele. Hodges este de părerea că formarea armatei și pregătirea instalațiilor necesare pentru misiunea în Europa poate deveni o problemă. Din anul 2012, contingentul militar al SUA pe continentul european s-a redus cu 35%, forțele armate și-au redus numărul de automobile, de armament și tehnică auxiliară sau le-au dislocat la alte baze.

Amerikansk jagerfly F-35 Lightning II - Sputnik Moldova
Norvegia vrea să procure avioane de la SUA, pretextând „amenințarea rusă”

„Nu dispunem de poduri, de camioane care să transporte tancuri, nu avem destule elicoptere pentru a realiza ceea ce trebuie", a declarat Hodges.

Acesta afirmă că livrarea unui număr mare de elicoptere va necesita mai multe săptămâni în cazul transportării pe cale maritimă, sau mijloace financiare suplimentare în cazul transportării pe calea aerului.

„New York Times" menționează că în Europa contingentul militar se reduce în permanență. În 1990, pe vechiul continent erau circa 213 mii de soldați americani, iar în 2000 numărul lor era de doar 63 de mii. Aceste reduceri au continuat și în perioada aflării la președinție a lui Barack Obama: în 2012, în Europa se aflau 40 de mii de soldați americani, iar în anul curent au rămas circa 26 de mii. Dar nici respectiva cifră nu este definitivă. Administrația americană are în plan să reducă în continuare acest contingent.

Fluxul de știri
0