Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Norvegia vrea să procure avioane de la SUA, pretextând „amenințarea rusă”

© Public DomainAmerikansk jagerfly F-35 Lightning II
Amerikansk jagerfly F-35 Lightning II - Sputnik Moldova
Abonare
Norvegia planifică să intre în 2017 în posesia avioanelor de luptă americane de generația a cincea, F-35.

CHIŞINĂU, 22 sept – Sputnik. Funcționari de rang înalt din Norvegia au confirmat intențiile țării de a procura în următorii câțiva ani cel puțin 52 de avioane de luptă americane de generația a cincea, F-35, transmite marți agenția Reuters.

Sistemas rusos de misiles - Sputnik Moldova
NI: Rusia şi SUA îşi testează noile arme nucleare tactice

Șeful Ministerului Apărării al Norvegiei, Ine Eriksen Sёreyde, a declarat pentru agenție că Oslo este îngrijorată de „demonstrarea de forțe evidentă” din partea Rusiei în regiunea Țărilor Baltice.

Sёreyde a menționat că Norvegia urmărește foarte atent acțiunile Rusiei în regiune și este îngrijorată de faptul că aceste acțiuni ar putea provoca în mod involuntar un conflict.

Anterior, publicația de internet Local anunța că Norvegia va procura de la SUA 52 de avioane de luptă, în sumă totală de 10 miliarde de dolari. Această tranzacție va fi cea mai mare achiziție de stat din istoria țării. Autoritățile norvegiene planifică să intre în posesia primelor avioane deja în anul 2017 și să înceapă zborurile de antrenament.

Potrivit experților, noile avioane americane cedează considerabil caracteristicilor tehnice ale avioanelor sovietice MiG-29 și Su-27.

Fluxul de știri
0