Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Anchetatorii vor face dezvăluiri cu privire la dosarul lui Filat

© Sputnik / Miroslav RotariOfiţeri CNA Спецназ НАЦ
Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii care investighează cazul ex-premierului Vladimir Filat, învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă, vor susţine luni o conferinţă de presă.

CHIŞINĂU, 19 oct – Sputnik.  Anchetatorii care instrumentează dosarul penal pe numele ex-premierului Vladimir Filat vor susţine luni, 19 octombrie, o conferinţă de presă în cadrul căreia vor răspunde la întrebările legate de acest caz. 

Filat CNA Филат НАЦ - Sputnik Moldova
Politică
30 de zile de arest pentru Vladimir Filat

Filat are statut de învinuit într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. El este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

La 15 octombrie, Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA chiar în sediul Parlamentului, după ce forul legislativ i-a retras imunitatea parlamentară. La 18 octombrie, printr-o decizie a instanţei de judecată, pe numele lui Filat a fost emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

Procurorul Adriana Beţişor a declarat că în cadrul percheziţiilor la domiciliul ex-premierului Vladimir Filat au fost ridicate înscrisuri care atestă legături cu companiile care figurează în dosarul fraudelor de la BEM. 

CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Probele ridicate în casa lui Filat confirmă implicarea în fraudele bancare

Beţişor a spus că în dosarul în care Filat este învinuit au fost interogaţi mai mulţi martori şi urmează şi alţii. „Este o cauză destul de complexă. La ea lucrează un grup enorm de procurori şi ofiţeri de urmărire penală”, a menţionat procurorul.

Vladimir Filat este apărat de o echipă de avocaţi. Şeful echipei este Igor Popa. Din grup mai fac parte un avocat de la Washington şi unul din România.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă 15 ani de puşcărie, amendă de până la 200 de mii de lei şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

 

Fluxul de știri
0