Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Forţele speciale ale CNA au insultat jurnaliștii în incinta judecătoriei

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Presa continuă să aștepte decizia judecății în privința prelungirii arestului lui Vlad Filat cu 30 de zile.

CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. Colaboratori ai CNA i-au jignit pe jurnaliștii aflați duminică în holul Judecătoriei din sectorul Buiucani, în așteptarea verdictului pentru Vlad Filat, adresându-le cuvinte necenzurate.

Din partea reprezentanților Judecătoriei Buiucani nu a urmat nici o reacție după incidentul dintre colaboratori ai CNA și reprezentanții mass-media.

În holul instituției se aflau circa 100 de reporteri de la diferite organe de presă naționale și de peste hotare. Ei au aşteptat mai bine de patru ore decizia judecății. Nici rugămintea de a le deschide măcar un geam pentru a nu se sufoca nu le-a fost satisfăcută.

Valeriu Streleț Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Politică
Prima operaţiune a "mâinilor dezlegate": jos cu Chetraru

Reprezentanții presei au fost îndepărtați de la ușile sălii de judecată de către colaboratorii detașamentelor speciale, echipați cu bastoane de cauciuc, căști ș. a.

La un moment dat, în sala ședinței de judecată au fost invitați trei operatori TV. Ceilalți jurnaliști s-au indignat și au înaintat spre sală, însă au fost opriți.

Mai mulți jurnaliști au declarat că le-a fost încălcat dreptul la informare. Au avut loc şi altercații între reprezentanții mass-media și oamenii legii.

Ședința de duminică privind prelungireai cu 30 de zile a arestului lui Vlad Filar a decurs cu ușile închise.

La judecată au fost prezenți reprezentantul apărării, avocatul Igor Popa, și procurorul Adriana Bețișor. Anume aceasta a cerut să fie prelungit termenul de arest al ex-premierului Filat.

Amintim că Vlad Filat a fost reținut de ofițerii CNA joi, 15 octombrie, după ce în plenul Parlamentului, cu votul a 79 de deputați, i-a fost ridicată imunitatea. Asta după ce procurorul general, Corneliu Gurin, a dezvăluit că Filat ar fi implicat direct în frauda de la BEM.

Fluxul de știri
0