Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nicio ştire despre mersul procesului lui Filat

© Sputnik / Miroslav RotariJurnalisti
Jurnalisti - Sputnik Moldova
Abonare
Jurnaliştii aşteaptă la uşa instanţei de judecată de ore bune, fără a avea nicio informaţie despre ceea ce se petrece la şedinţa instanţei, pe care judecătorii au anunţat-o cu uşile închise.

CHIŞINĂU, 18 oct – Sputnik. Jurnaliştii care se află în incinta Judecătoriei Buiucani a capitalei, unde instanţa decide acum dacă îi va da sau nu 30 de zile de arest lui Vladimir Filat, nu au nicio ştire despre mersul procesului, deoarece acesta se desfăşoară cu uşile închise.

Adriana Beţişor Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Politică
Şedinţa instanţei a început în lipsa lui Filat

Mai mult, mascaţii de la CNA, care asigură paza la intrarea în sala de judecată, au anunţat că reprezentaţii mass-media nu vor avea acces nici la pronunţarea sentinţei, deoarece este puţin spaţiu în încăperea în care se desfăşoară procesul. Reprezentanţii presei au fost doar anunţaţi că, după şedinţă, reprezentanţi ai Procuraturii şi ai apărării vor face declaraţii de presă în holul instituţiei. 

Precizăm că, dacă instanţa nu va elibera un mandat de arestare pentru 30 de zile, la ora 17.15 Vladimir Filat va fi eliberat.

Magistraţii urmau să ia încă sâmbătă o decizie în cazul arestului pentru 30 de zile al lui Filat, dar şedinţa de judecată a fost amânată, deoarece avocatul Igor Popa a declarat că nu a reuşit să se familiarizeze cu dosarul în care fostul premier este învinuit că ar fi primit în mod fraudulos bunuri în valoare de 250 de milioane de dolari.

Fluxul de știri
0