Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Şedinţa instanţei a început în lipsa lui Filat

© Sputnik / Miroslav RotariAdriana Beţişor Адриана Бецишор
Adriana Beţişor Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Abonare
Şedinţa în cazul lui Filat a început. Dacă instanţa nu va elibera un mandat de arestare pentru 30 de zile, la ora 17.15 Vladimir Filat va fi eliberat de după gratii.

CHIŞINĂU, 18 oct – Sputnik. A început şedinţa în care magistraţii urmează să decidă dacă satisfac cererea procurorilor de a elibera un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele deputatului Vladimir Filat. Acesta nu s-a prezentat în faţa instanţei, dar la şedinţă participă avocatul lui, Igor Popa. La Judecătoria Buiucani a venit  şi procurorul Adriana Beţişor, care încă de sâmbătă le-a cerut judecătorilor să elibereze un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Filat. Şedinţa de judecată a fost amânată însă pentru astăzi, deoarece avocatul Igor Popa a declarat că nu au reuşit să se familiarizeze cu dosarul în care fostul premier are statut de învinuit, fiind acuzat că ar fi primit în mod fraudulos bunuri în valoare de 250 de milioane de dolari.

Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Probe care confirmă vina lui Filat în fraudele bancare

În timp ce la Judecătoria Buiucani are loc şedinţa de judecată, în faţa sediului acestei instituţii s-au încins spiritele. Două grupuri de oameni pichetează instanţa, una scandând  „Jos Filat!”, iar alta „Libertate lui Filat!”. Un cordon de poliţişti din trupele speciale separă cele două grupuri de protestatari, între care oricum au loc altercaţii.

Vom menţiona că au venit să-l susţină pe Filat şi  câţiva deputaţi liberal-democraţi, rude ale politicianului şi membri ai PLDM.

Amintim că Vladimir Filat a fost reţinut pe un termen de 72 de ore, care expiră astăzi la ora 17:15. Dacă până la acel moment instanţa nu va elibera un mandat de arestare pentru 30 de zile, Vladimir Filat va fi eliberat de după gratii.

Fluxul de știri
0