Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Jurnalist român: Este Vlad Filat un bandit?

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Cunoscutul scriitor și analist politic român Ion Cristoiu a publicat pe blogul său articolul „Cum dracu se face că în Republica Moldova proromânii și proeuropeni sunt niște corupți?!”, în care se întreabă dacă Vladimir Filat, recent reţinut, este sau nu un bandit.

Ce răspuns dă Cristoiu acestei întrebări, aflaţi chiar din textul jurnalistului român pe care îl reproducem integral, cu precizarea că articolul a fost preluat şi de alte portaluri de peste Prut.

„Cu ceva timp în urmă, stând de vorbă cu un basarabean angajat la o stație de benzină, l-am întrebat cum merg lucrurile în Republica Moldova, de unde venise în România, alungat de sărăcie. Hâtru, respectivul mi-a zis o vorbă care circulă dincolo de Prut despre așa-zișii proromâni și proeuropeni din Guvernul sprijinit de România, atât direct, cât și pe sub mână, de serviciile noastre secrete. Cică ștabii de la Chișinău poartă trei rânduri de blănuri: Blană de la București, Blană de la Moscova, Blană din Transnistria. Grație acestor trei blănuri, un fel de trei oi la care ar suge mielul din zicala noastră, ștabii de la Chișinău iau bani de peste tot.

Iurie Rosca, Иурий Рошка - Sputnik Moldova
Integrarea Europeana ca ideologie de stat şi maladie colectivă

Dar Vlad Filat? am întrebat eu despre cel cântat în România ca premierul proeuropean, proromân, proamerican. Vlad Filat! a prins să râdă sarcastic interlocutorul, Vlad Filat e tatăl bandiților. Jumătate din Chișinău e a lui.

N-am nici o îndoială că așa e.

Ca peste tot în lume, occidentalii, în frunte cu America, sprijină regimuri corupte, putred de corupte, numai și numai pentru că sunt regimuri care le fac politica în cadrul bătăliilor lor planetare cu rușii, cu chinezii, cu fundamentaliștii islamici, într-un cuvânt, cu dușmanii lor de acum.
Recent, Barack Obama a anunțat menținerea prezenței militare americane în Afganistan. Ba mai mult, președintele american a cerut țărilor membre NATO să contribuie la o sporire a numărului de militari prezenți în Afganistan. Motivul? Armata afgană, pentru care americanii și occidentalii au dat pe gratis miliarde de euro, nu poate face față singură talibanilor.

România va anunța, sunt sigur, supunerea față de acest ordin. Astfel, România va contribui, alături de America, de alte membre NATO, la finanțarea, din taxele și impozitele cetățenilor săi, la păstrarea regimului corupt de la Kabul.

Victor Ciobanu - Sputnik Moldova
SUA şi Statele Unite ale Europei sau Noua Ordine Mondială

Miliarde de dolari s-au dus în fondul ștabilor prooccidentali din Afganistan, care se grăbesc s-o facă pe prooccidentalii pentru a se îmbogăți din corupție. Banii dați de cetățenii din Occident pentru soldele militarilor afgani, pentru modernizarea armatei afgane, se duc în conturile ștabilor de la Kabul. De aceea, în Afganistan talibanii nu vor fi înfrânți, dacă America, NATO, vor da regimului alți și alți bani.

Asemănător se petrec lucrurile în lumea arabă. În timp ce șeicii se screm pe WC-uri de aur, putrezi de bogați, dar și putrezi de corupți, milioane de tineri mor de foame. Și, în chip normal, cred în propaganda fundamentaliștilor islamici, potrivit căreia regimurile corupte, care lasă să moară de foame milioane de arabi, sunt ținute la putere numai și numai de americani.

Vlad Filat a fost arestat. N-am nici o îndoială că în această nefericită țară care e Republica Moldova, arestarea n-a fost rezultatul unei Justiții corecte. Ca și la noi, dar într-o manieră mai brutală, mai cu toporul, lupta împotriva corupției e armă în răfuielile politico-mafiote.
Românașii din presă s-au prăbușit în lamentări grozave. E mâna forțelor rusofile și, prin aceste forțe, e mâna Moscovei. N-am nici o îndoială că în Basarabia și-au băgat coada rușii.

Da, dar întrebarea rămâne: E Vlad Filat un bandit? Firește că da, zic românașii, dar e de-al nostru, e proromân, e proeuropean. Vlad Filat nu e nici proromân, nici proeuropean. E unul dintre șmecherii despre care amărâtul de moldovean de la benzinărie zicea că poartă trei blănuri. Proromânismul și proeuropenismul n-au fost altceva decât o șmecherie de a putea fura pe rupte.

Cum dracu se face că în Republica Moldova proromânii și proeuropeni sunt niște corupți până-n măduva oaselor?!

Nu puteam găsi și noi niște proromâni și proeuropeni cinstiți?!

Fluxul de știri
0