Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Probe care confirmă vina lui Filat în fraudele bancare

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Filat Влад Филат
Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Probe relevante, găsite de procurori şi CNA, în urma percheziţiilor în dosarul Filat. Mai mulţi martori audiaţi astăzi de procurori.

CHIŞINĂU, 16 oct – Sputnik. Probe relevante au fost depistate şi ridicate în urma percheziţiilor, desfăşurate de procurorii anticorupţie şi CNA, în dosarul coruperii pasive şi traficului de influenţă, în care este bănuit deputatul Vladimir Filat. 

Filat CNA Филат НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CNA continuă investigaţiile în dosarul ex-premierului Filat

„Acestea confirmă o parte din depoziţiile date de denunţător şi urmează să fie investigate”, anunţă procuratura.

În prezent, procurorii examinează mai multe documente acumulate în cadrul urmăririi penale în vederea formulării învinuirii. Tot astăzi, câţiva martori-cheie au fost citaţi pentru audieri în acest dosar.

Pe 15 octombrie, procurorii şi CNA l-au reţinut pe Vladimir Filat într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Deputatul este bănuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 000 000 de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă 15 ani de puşcărie, amendă de până la 200 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

 

 

Fluxul de știri
0