Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestatari, în faţa instanţei care va decide arestul sau eliberarea lui Filat

© Sputnik / Miroslav RotariProtest Judecatoria Buiucani
Protest Judecatoria Buiucani - Sputnik Moldova
Abonare
Câteva zeci de oameni s-au adunat astăzi dimineaţa în faţa clădirii Judecătoriei Buiucani a Capitalei, aşteptând ca instanţa să elibereze mandat de arest pe numele lui Vladimir Filat.

CHIŞINĂU, 18 oct – Sputnik. La judecătoria Buiucani urmează să continue şedinţa în care instanţa să decidă dacă satisfac cererea procurorilor de a elibera un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele deputatului Vladimir Filat.

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procurorii vor solicita aplicarea arestului preventiv pe numele lui Filat

Oamenii scandează „Filat la puşcărie!”, „Jos Filat!” şi „Vrem dreptate!”. De asemenea, acolo se află şi un grup de persoane care au venit să-l susţină pe Filat,  iar între cele două grupuri a fost instalat un cordon de poliţişti, ca să evite ciocnirile între cele două tabere de protestatari.

Amintim că Vladimir Filat are statut de învinuit în dosarul de corupție, în care valoarea bunurilor primite de acesta în mod ilegal ar fi de 250 de milioane de dolari. Procurorii au cerut ieri eliberarea unui mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele fostului premier, însă şedinţa de judecată a fost amânată pentru astăzi, deoarece avocatul lui Filat a declarat că nu au reuşit să ia cunoştinţă de conţinutul dosarului.

Fluxul de știri
0