Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O delegaţie moldovenească studiază practicile electorale în Finlanda

© SputnikCEC, Comisia Electorală Centrală, ЦИК
CEC, Comisia Electorală Centrală, ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Delegația moldovenească se va afla pe Insulele Aland, unde duminică vor avea loc alegeri pentru autoritatea deliberativă locală Lagting.

CHIŞINĂU, 16 oct – Sputnik. O delegaţie formată de Comisia Electorală Centrală a plecat într-o vizită de studiu în Finlanda. Anunţul a fost făcut de serviciul de presă al CEC.

Ştefan Urîtu, membru CEC - Sputnik Moldova
Politică
CEC a rămas fără vicepreşedinte. Ştefan Urîtu a fost demis

Delegaţia este alcătuită din reprezentanţi ai Comisiei Electorale Centrale (CEC) şi ai Comitetului executiv al UTA Gagauzia. Şeful delegaţiei este Secretarul CEC, Andrei Volentir. Aceştia se vor afla în Finlanda în perioada 15-21 octombrie curent.

Scopul vizitei, menţionează sursa, îl constituie familiarizarea cu practicile finlandeze în ceea ce privește armonizarea procedurilor de organizare a scrutinelor în regiunea autonomă a insulelor Aland. Programul de întâlniri și acțiuni a cuprins și o întrevedere oficială a delegației CEC a Republicii Moldova cu înalți funcționari din cadrul Ministerului Justiției al Finlandei (autoritatea publică centrală care coordonează administrarea alegerilor naționale și europene), ai Agenției de stat de evidență a populației care deține registrul populației în această țară.

În aceste zile, delegația moldovenească se va afla pe Insulele Aland, unde duminică vor avea loc alegeri pentru autoritatea deliberativă locală Lagting. Aici, reprezentanții CEC au întrevederi cu deputați locali, cu guvernatorul autonomiei și cu administratorul alegerilor din regiune.

Organizarea vizitei în Finlanda a fost posibilă datorită suportului Programului Naţiunilor Unite pentru dezvoltare (PNUD) pentru Democraţie/Alegeri în Moldova, a mai notat serviciul de presă al CEC.

 

Fluxul de știri
0