Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC a rămas fără vicepreşedinte. Ştefan Urîtu a fost demis

© privesc.euŞtefan Urîtu, membru CEC
Ştefan Urîtu, membru CEC - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii CEC i-au retras lui Ştefan Urîtu calitatea de vicepreşedinte al autorităţii electorale centrale.

CHIŞINĂU, 13 oct – Sputnik. Comisia Electorală Centrală l-a revocat pe Ştefan Urîtu din funcţia de vicepreşedinte al Comisiei, dar va rămâne în continuare membru al CEC.

Ştefan Urîtu la şedinţa CEC - Sputnik Moldova
Politică
CEC respinge declaraţia lui Urîtu despre falsificarea ultimelor alegeri

Pentru revocarea lui Ştefan Urîtu au votat 7 dintre membrii CEC.

Iniţiativa a fost înaintată după ce Ştefan Urîtu a declarat anterior la un miting de protest antiguvernamental organizat de Platforma DA că ultimele alegeri locale şi parlamentare ar fi fost fraudate. Acesta a mai spus că ar fi prezentat la Procuratură dovezi, la care, însă, instituţia nu ar fi reacţionat.

Membrii CEC au semnat anterior o declaraţie prin care au respins declaraţiile lui Ştefan Urîtu şi au cerut Parlamentului să decidă cadă acesta mai poate rămâne membru al Comisiei Electorale Centrale.

La rândul său Iurie Ciocan, preşedintele CEC, a spus că îşi cere iertare de la colegi pentru că nu a dat curs mai devreme propunerilor de demitere a lui Ştefan Urîtu. Potrivit lui Ciocan, Ştefan Urîtu ar folosi funcţia sa de la CEC în interesul unei organizaţii ce urmăreşte scopuri politice.

„Pentru a-şi face PR, îşi aduce aminte de unele momente din trecut, care au fost deja elucidate”, a declarat un alt membru al CEC, Vasile Gafton. El a mai adăugat că „membrii CEC nu trebuie să facă declaraţii politice” şi că Urîtu i-ar învinui pe funcţionarii electorali din ţară că ar fi implicaţi în fraudarea alegerilor.

„Mă disociez de acţiunile domnului Urîtu şi îmi pare rău că dumnealui nici azi nu a renunţat la aceste declaraţii”, a declarat secretarul CEC, Andrei Volontir.

„Am fost uimit să vă văd la tribuna unei acţiuni politice, domnule Urîtu”, a afirmat membrul CEC, Vadim Moţarschi.

Ştefan Urîtu a spus că nu regretă nimic din ceea ce a declarat şi că tot ce a făcut a fost făcut în mod profesionist.

Fluxul de știri
0