Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ: nu voi pleca de bună voie din funcţia de premier

© privesc.euValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Valeriu Streleţ a declarat că prin retragerea imunităţii parlamentare a colegului său de partid, Vlad Filat, „i s-au dezlegat mâinile”.

CHIŞINĂU, 15 oct – Sputnik. Nu voi pleca de bună voie din funcţia de premier, a declarat în această seară premierul liberal-democrat Valeriu Streleţ.

„Nu am dreptul să abandonez oamenii într-o perioadă destul de complicată. Va trebui să lupt împreună cu colegii din Guvern care înţeleg ce înseamnă guvernare”, a declarat Streleţ. 

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
De astăzi, lider al PLDM este Valeriu Streleţ

Anunţul a fost făcut în seara zilei de joi, după ce Parlamentul i-a retras imunitatea parlamentară liderului PLDM Vladimir Filat. Acesta este acuzat de complicitate la fraudele bancare de la Banca de Economii a Moldovei.

„A fost un spectacol cusut cu aţă albă. Am convingerea că Vlad Filat este capabil să se apere şi sunt sigur că va reuşi”, a comentat Streleţ.

Prin acţiunea de astăzi din Parlament, Streleţ a declarat că are „sentimentul că mi s-au dezlegat mâinile”.

Filat a anunţat în plenul Parlamentului că transmite şefia PLDM lui Streleţ.

Valeriu Streleţ este membru al PLDM din decembrie 2007. În prezent deţine funcţia de premier al Republicii Moldova.

Parlamentul Moldovei a votat cu 52 de mandate programul de guvernare şi membrii Cabinetului de Miniştri, condus de Valeriu Streleţ, la 30 iulie 2015.

Fluxul de știri
0