Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Surse: Percheziţii în casa părinţilor lui Vladimir Filat

© Sputnik / Rodion ProcaCNA НАЦ
CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Investigaţiile în dosarul penal deschis pe numele ex-premierului Vladimir Filat continuă cu percheziţii în casa părintească a acestuia din raionul Hânceşti. Procuratura nu oferă detalii.

CHIŞINĂU, 16 oct – Sputnik. Potrivit unor informaţii, procurorii anticorupţie au efectuat vineri percheziţii în casa părinţilor ex-premierului Vladimir Filat din satul Lăpuşna, raionul Hânceşti.

Filat a fost reţinut în după amiaza zilei de joi pentru 72 de ore în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie. Parlamentul i-a ridicat joi imunitatea deputatului liberal-democrat Vladimir Filat. Solicitarea de retragere a imunităţii a venit din partea Procurorului General, Corneliu Gurin, care a declarat că Filat este implicat în fraudele bancare la BEM.

Informaţia cu privire la percheziţiile în casa părintească a ex-premierului nu a fost confirmată, deocamdată, de Procuratura Generală. Purtătorul de cuvânt al Procuraturii, Maria Vieru, a declarat pentru Sputnik că va oferi detalii imediat ce va dispune de informaţii pe acest caz. 

Filat CNA Филат НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CNA continuă investigaţiile în dosarul ex-premierului Filat

Procurorul anticorupţie Andrian Popenco, cel care este responsabil de dosarul lui Filat, nu a fost de găsit pentru a ne da informaţii.

Procurorul Adriana Beţişor, responsabilă de dosarul BEM, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că organul de urmărire penală continuă investigaţiile în cauza penală deschisă pe numele ex-premierului Republicii Moldova, Vladimir Filat.

Procurorii anticorupție au descins în seara zilei de joi la sediul central al PLDM și la domiciliul liderului acestui partid, Vladimir Filat. 

Perchezițiile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal deschis pe numele fostul premier, care este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Filat riscă 15 ani de puşcărie, amendă de până la 200 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

 

Fluxul de știri
0