Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Conducerea MAI a avut o întrevedere cu organizatorii protestelor

© Sputnik / Miroslav RotariProtest
Protest - Sputnik Moldova
Abonare
MAI a solicitat ca organizatorii manifestaţiilor de protest să coopereze cu forțele de ordine în vederea desfășurării acestora în condiții pașnice.

CHIŞINĂU, 15 oct – Sputnik. Ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, în prezența conducătorilor Procuraturii, Serviciului de Informații și Securitate, Serviciului Protecţie şi Pază de Stat, precum și a șefilor subdiviziunilor MAI, a avut o întrevedere cu liderul Partidului Politic “Partidul Nostru”, Renato Usatîi, deputații "Partidului Socialist", Grigore Novac și Vasile Bolea, organizatori ai acţiunilor de protest planificate pentru data de 15 octombrie în scuarul Parlamentului Republicii Moldova.

Tematica întrevederii a fost „asigurarea ordinii publice și securității cetățenilor în timpul desfășurării manifestațiilor preconizate”. 

протест у минсельхоза protest la ministerul agriculturii - Sputnik Moldova
Politică
Şedinţa Parlamentului din sesiunea toamnă-iarnă va fi acompaniată de proteste

Balan a solicitat ca organizatorii protestelor să coopereze cu forțele de ordine în vederea desfășurării acestora în condiții pașnice, precum și în conformitate cu legislația în vigoare.

Organizatorii protestelor au garantat că vor asigura desfășurarea manifestaţiilor într-un mod pașnic și nu vor comite ilegalități.

Potrivit poliţiei, cetățenii care participă la proteste sunt obligaţi:

— să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor;

— să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni;

— să părăsească întrunirea la cererea organizatorului sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie;

— în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

Ministerul Afacerilor Interne îndeamnă toți participanții la manifestații să-și exercite dreptul de a protesta pe cale pașnică și să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică, fie sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice, la numărul de telefon — 902,  sau să anunțe cel mai apropiat polițist.

 

Fluxul de știri
0