Peste 30 de demnitari români au fost găsiți în conflict de interese

© Sputnik / Виталий Савельев / Accesați arhiva multimediaБухарест
Бухарест - Sputnik Moldova
Abonare
La București s-a că mai mulţi actuali și foști deputați au fost în conflict de interese. S-a dovedit că aceștia și-au angajat rudele în structurile parlamentare.

CHIȘINĂU, 14 oct — Sputnik. Colaboratorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au constatat că 14 actuali deputați, 17 foști deputați și un senator au încălcat regimul juridic al conflictelor de interese prin angajarea rudelor în structurile parlamentare.

Дорин Кироакэ Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CNA se va ocupa de Dorin Chirtoacă

Valoarea totală a contractelor încheiate cu încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese se estimează la 1 milion 64 de mii 798 de lei românești (aproximativ 240 de mii de euro). ANI menționează că vor fi depuse toate eforturile necesare pentru a anula actele semnate sau adoptate prin abatere de la legislația românească.

Agenția Națională de Integritate s-a adresat la Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea efectuării unei verificări a posibilelor semne de comitere a infracțiunii având la bază conflictul de interese referitor la foștii deputați Viorel Cărare, Sorina Ștefana Zamfirescu și Dan-Radu Zătreanu, precum și a senatorului Cătălin Croitoru.

În același timp, menționează ANI, în cazul a 28 de figuranți a intrat în vigoare termenul de prescripţie cinci ani de la conflictul de interese cu un caracter penal.

Fluxul de știri
0