Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti a criticat dur actuala guvernare, acuzând-o de iresponsabilitate

© colaj sputnik.mdCandu Timofti Streleț Канду Тимофти Стрелец
Candu Timofti Streleț Канду Тимофти Стрелец - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Nicolae Timofti a criticat dur guvernarea în cadrul dialogului iniţiat de autorităţi în vederea semnării unui "Pact Social".

CHIŞINĂU, 14 oct – Sputnik. Spirite în Republica Moldova sunt încinse peste măsură. Avem prea multe tabere, dar şi multe probleme grave. Dar aici nu s-ar fi ajuns dacă factorii guvernamentali ar fi manifestat mai multă responsabilitate. Declaraţii în acest sens a făcut miercuri Preşedintele Nicolae Timofti la discuţiile iniţiate în vederea semnării unui „Pact Social”.

Nicolae Timofti l-a desemnat pe Valeriu Streleţ candidat la funcţia de Prim-ministru - Sputnik Moldova
Politică
Timofti a reacţionat: nu vreau să demisionez

Şeful Statului a făcut apel la „instinctul de supravieţuire”. Acesta susţine că „altfel ne putem tăia craca de sub picioare, iar dezbinările dintre noi vor fi folosite de grupurile neosovietice pentru a prelua puterea”.

Timofti a criticat dur actuala guvernare. „Nu s-ar fi ajuns aici dacă ar fi existat mai multă responsabilitate din partea factorilor politici de la conducerea ţării. Sunt dezamăgit de felul cum este înţeles de către unii de la noi conceptul de guvernare. Unii văd în el doar o posibilitate de căpătuire. Mulţi judecători, funcţionari de stat, procurori, trebuie puşi la respect. Să recunoaştem că asta e starea de lucruri”, a declarat Nicolae Timofti.

Acesta şi-a exprimat speranţa că dialogul va continua şi va fi depăşită situaţia critică în care s-a pomenit Republica Moldova.

Fluxul de știri
0