Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Şi Iurie Leancă boicotează "Pactul Social", spunând "nu, mulţumesc"

© ppemIurie Leancă
Iurie Leancă - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul premier, Iurie Leancă, a calificat drept o "farsă" semnarea Pactului Social, iniţiată de autorităţile centrale ale ţării.

CHIŞINĂU, 14 oct – Sputnik. Formaţiunea politică condusă de ex-premierul moldovean, Iurie Leancă, nu va semna Pactul Social, asupra căruia insistă conducătorii Guvernului, Parlamentului şi Preşedintele.

Potrivit serviciului de presă al PPEM, răspunsul lui Iurie Leancă la invitaţia de a semna pactul şi de a participa la acest dialog este „nu, mulţumesc!”.

Iurie Leancă - Sputnik Moldova
Politică
Leancă nu va salva de la înec actuala guvernare

„Consider că acest Pact, semnat de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti şi prim-ministrul, Valeriu Streleț, vine într-un moment nepotrivit pentru Republica Moldova”, a declarat Leancă, citat de serviciul de presă al PPEM.

În opinia fostului premier, apelul autorităţilor la un pact social poate doar să distragă atenţia de la problemele reale ale ţării, în loc să le rezolve.

„Decizia mea este de a nu merge la aceste discuţii, pentru a nu deveni un participant al unei noi farse politice”, a declarat Leancă, etichetând evenimentul preconizat pentru ziua de miercuri, drept unul „fictiv, unde se vor auzi iarăşi doar promisiuni şi vorbe goale, în timp ce un plan concret anticriză încă nu a fost elaborat şi aplicat”.

PPEM a cerut ca Președintele Nicolae Timofti, spicherul Adrian Candu și premierul Valeriu Streleț „să elaboreze mai întâi, în regim de urgenţă, un Plan de Acţiuni de scoatere a ţării din criza în care se află, apoi să vină să-l consulte cu societatea”.

„Acest plan trebuia să fie demult elaborat, dacă la putere am fi avut o guvernare responsabilă”, a conchis fostul premier.

Fluxul de știri
0