Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Programul Hramului Chișinăului include expoziții, concursuri, concerte

© Sputnik / Мирослав РотарьТриумфальная Арка Arcul de Triumf
Триумфальная Арка Arcul de Triumf - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua Orașului, numită tradițional Hram, a început cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și se va încheia cu un concert pe strada pietonală Diordiță.

CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik. Programul de sărbătorire a Hramului Chișinăului include expoziții, concursuri și un concert, care însă în acest an nu vor avea loc pe PMAN, ci pe strada pietonală Diordiță.

La 8.00 a avut loc depunerea de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare şi Sfânt, iar la 8.20 a început liturghia de sărbătoare la Catedrala Înălțarea Domnului.

Dorin Chirtoacă, PL - Sputnik Moldova
Societate
Mai puțină voie bună de Hramul Chişinăului

Deschiderea oficială a sărbătorii va avea loc la 11.00, iar de la ora 9.00 în scuarul Catedralei activează deja  expoziții de tablouri, grafică, floristică şi cărţi.

La 10.00 la Centrul pentru Copii și Tineret ”Artico” va avea loc concursul floriștilor, iar de la 12.00-17.00, fiecare sector al capitalei își va prezenta programul său de sărbătoare.

Festivităţile dedicate Zilei oraşului se va încheia cu un concert pe strada pietonală Diordiță. Concertul de sărbătoare va începe la 17.00. Printre artiștii și colectivele de creație care vor evolua în cadrul programulu se numără orchestra de muzică populară a fraților Advahov, ansamblul ”Plăieșii”, surorile Osoianu, interpreta din România Irina Loghin, artiștii moldoveni Tatiana Cerga, Cătălin Josan, Cristina Pintilie, Alex Calancea band, Iurie Sadovnic, Lidia Botezatu, Radu Dolgan, Mariana Buliceanu, Serj Cuzencov, Vali Boghean, Marcel și Cornelia Ștefăneț, Alexandru Manciu, Carisma, Dara, grupul ”Acord”, Guz, Capushon și grupul ”Rupt”. Concertul va dura până la 23.30.

Fluxul de știri
0