Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert: Situația în Siria afectează nemijlocit țările CSI

Abonare
Vicedirectorul Institutului țărilor CSI, Vladimir Jarihin, consideră că liderilor țărilor CSI le va fi util să audă de la Vladimir Putin detalii despre participarea Rusiei la operațiunile speciale din Siria.

14 oct — Sputnik. Peste câteva zile, în Kazahstan va avea loc ședința Consiliului șefilor de state ale CSI. Participarea la summit a fost deja confirmată de către președinții Kazahstanului, Kirghiziei, Tadjikistanului, Uzbekistanului, Belarusului, Azerbaidjanului, Armeniei și Rusiei.

Se știe deja că la întrunirea de la Burabai președintele Rusiei, Vladimir Putin, își va informa colegii despre operațiunea din Siria împotriva teroriștilor „Statului Islamic".

Российская боевая авиация на аэродроме Хмеймим в Сирии - Sputnik Moldova
Rusia
Putin va vorbi la summitul CSI despre operațiunile din Siria

Vladimir Jarihin a explicat pentru Sputnik că situația din Siria are legătură directă cu țările CSI.

„Situația din Siria influențează direct asupra stării de lucruri, de exemplu, în Asia Centrală. Iar situația din Asia Centrală influențează deja nu numai asupra tuturor statelor central-asiatice, ci și asupra Rusiei. De aceea, situația din Siria influențează asupra statelor CSI în cel mai direct mod. De exemplu, din Siria și până la teritoriile CSI (am în vedere Armenia) sunt doar 400 de kilometri. Este foarte aproape", a specificat Jarihin.

Analiza situației din Siria va deveni în cadrul summitului una dintre temele principale. Potrivit politologului, liderilor acestor state le va fi de mare folos să audă de la Vladimir Putin cum evoluează situația și cum planifică Rusia să desfășoare în continuare operațiunea împotriva SI.

În opinia lui Jarihin, această informație le-ar putea fi utilă șefilor de state, inclusiv la adoptarea deciziilor în condițiile actualei confruntări, destul de acute, în lume.

Fluxul de știri
0