Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin va vorbi la summitul CSI despre operațiunile din Siria

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Accesați arhiva multimediaРоссийская боевая авиация на аэродроме "Хмеймим" в Сирии
Российская боевая авиация на аэродроме Хмеймим в Сирии - Sputnik Moldova
Abonare
Operațiile militare ale Forțelor spaţiale armate ale FR în Siria sunt îndreptate împotriva teroriștilor din gruparea SI. Vladimir Putin va vorbi la summitul CSI despre modul în care se desfăşoară acestea.

CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Președintele Rusiei Vladimir Putin va informa participanții la summitul CSIi cu privire la desfășurarea operațiilor militare ale Rusiei în Siria, a declarat vicepreședintele Iurii Ușakov.

”Fără îndoială, președintele nostru va informa despre mersul operațiilor din Siria”, a declarat Ușakov pentru jurnaliști.

МПА СНГ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova va fi reprezentată la Consiliul şefilor de stat CSI de premierul Streleţ

Șefii țărilor CSI vor discuta pe parcursul summitului patru probleme esențiale: 70 de ani de la fondarea ONU, lupta cu terorismul, președinția în CSI, dar și locul efectuării următoarei ședințe a Consiliului șefilor de stat.

La sfârșitul summitului se planifică semnarea a șaptesprezece documente, între care declarația de luptă cu terorismul, a informat Ușakov.

”Pe ordinea de zi se află șaptesprezece chestiuni și respectiv vor fi adoptate șaptesprezece documente, pentru fiecare din aceste șaptesprezece probleme”, le-a spus Ușakov jurnaliștilor.

Potrivit lui, într-o componență restrânsă, liderii vor aborda patru chestiuni ale ordinii de zi. ”Este vorba de declarația șefilor de stat cu privire la aniversarea a 70-a de la formarea ONU, declarația șefilor de stat cu privire la lupta cu terorismul internațional, cu privire la președinția în CSI pentru anul viitor. Așa cum am spus deja, președinția trece de la Kazahstan la Kîrgîzstan. De asemenea, vom discuta și despre locul în care va avea loc următoarea ședință a Consiliului șefilor de state, a subliniat vicepreședintele.

Fluxul de știri
0