Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ: Bucureştii ne dau bani fără reforme, nu ca cei de la Bruxelles

Valeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova are nevoie de bani acum, pentru că trece printr-o perioadă dificilă. Iar cei de la Bruxelles pretind reforme, înainte ca să ne dea noi împrumuturi, a declarat Valeriu Streleţ în contextul ratificării acordului moldo-român de împrumut.

CHIŞINĂU, 13 oct – Sputnik. Valeriu Streleţ a declarat marţi la Bucureşti, în legătură cu ratificarea acordului de împrumut între România şi Republica Moldova, că factorii de decizie occidentali nu mai vor să dea bani Guvernului de la Chişinău fără ca acesta din urmă să facă reforme, în timp ce autorităţile de la Bucureşti au procedat tocmai invers şi au acordat banii „atunci când am avut nevoie”.

Victor Ponta şi Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Ponta caută în sancţiunile ruseşti explicaţii la problemele Moldovei

Streleţ a subliniat că Republica Moldova are nevoie de suport acum, când trece printr-o perioadă foarte dificilă. Însă, potrivit lui, cei de la Bruxelles s-ar opune creditării în continuare a ţării noastre, atâta timp cât nu văd reforme reale.

„Faceţi reforme, apoi veţi primi bani”, ar cere oficialii de la Bruxelles, potrivit lui Streleţ.

Acesta a mulţumit Guvernului român pentru sprijin într-un moment dificil şi a subliniat că îşi doreşte suport din partea României într-o serie de alte proiecte bilaterale.

Fluxul de știri
0