Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cei care au descărcat fecale în faţa PLDM riscă cinci ani de închisoare

© Sputnik / Мирослав РотарьPLDM sediu ЛДПМ офис
PLDM sediu ЛДПМ офис - Sputnik Moldova
Abonare
Şoferul şi pasagerul autoutilitarei din care au curs fecale în faţa sediului PLDM au fost reţinuţi. Ei vor compărea miercuri în faţa instanţei judecătoreşti.

CHIŞINĂU, 13 oct – Sputnik. Şoferul şi pasagerul maşinii de salubrizare, care în noaptea de sâmbătă spre duminică au descărcat fecale în faţa sediului Partidului Liberal Democrat, vor ajunge în faţa instanţei de judecată, a comunicat Adrian Jovmir, secretar de presă la Inspectoratul de Poliție Chișinău.

Ассенизаторская машина разгрузила содержимое бочки у офиса ЛДПМ - Sputnik Moldova
Fecalele, ca argument politic la Chișinău

Duminică, pe reţelele de socializare a fost difuzat un filmuleţ în care se vedea cum o autoutilitară descarcă întreg conţinutul cisternei lângă sediul PLDM. Postarea video era însoţită de comentariul: „Trei tone şi jumătate de rahat descărcate în faţa sediului PLDM. Acesta este doar începutul”.

„Cei reţinuţi sunt locuitori ai oraşului Chişinău, născuţi în 1974 şi 1982. La moment, ei se află în izolatorul inspectoratului de poliţie, fiind reţinuţi pentru 72 de ore. Miercuri ei vor compărea în faţa judecăţii, unde va fi luată decizia în privinţa arestării preventive. A fost iniţiat un dosar penal pe articolul „Huliganism”, care presupune o amendă de până la 20 de mii de lei sau cinci ani de puşcărie”, a precizat Jovmir, adăugând că aceştia vor fi amendaţi şi pentru încălcarea regulilor de circulaţie.

Partidul Liberal Democrat a calificat incidentul care a avut loc sâmbătă noaptea în faţa sediului formaţiunii drept o provocare.

Fluxul de știri
0