Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Opoziția va încercui joi sediul Parlamentului Moldovei

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit liderului socialiștilor moldoveni, Igor Dodon, opoziția va continua să insiste asupra demisiei președintelui Nicolae Timofti și a premierului Valeriu Streleț.

CHIȘINĂU, 13 oct — Sputnik. Joi, 15 octombrie, în fața clădirii Parlamentului Republicii Moldova va avea loc un miting de amploare la care protestatarii vor cere demisia înalților demnitari de stat, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, Igor Dodon, președintele PSRM.

Acesta susține că toate acțiunile protestatarilor, precum și cele ale deputaților PSRM, vor fi absolut în limitele legii.

Dodon a adăugat că ei vor insista asupra demisiei președintelui Nicolae Timofti și a premierului Valeriu Streleț. Oamenii cer alegeri parlamentare anticipate și alegerea președintelui țării de către întregul popor.

Responsabili de la primăria Chișinău au menționat că reprezentanții partidului socialiștilor au depus cerere pentru organizarea protestelor în fața Parlamentului republicii, solicitând să fie redirecționat transportul public de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt şi să fie sistată circulația pe  principala arteră a orașului de la ora 12.00 până la 18.00.

Протест Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: foarte curând guvernării îi va fi aplicată "lovitura de graţie"

Acțiunea de protest planificată pentru 15 octombrie, în formatul anunțat de organizatori, adică cu restricționarea circulației transportului pe bulevardul central, încalcă legea cu privire la întruniri. În cazul oricărei acțiuni publice, inclusiv a adunărilor, organizatorul trebuie să întreprindă toate măsurile pentru a nu crea incomodități pentru participanți la trafic și pietoni, au menționat funcționarii de la primărie, adăugând că orice acțiune de acest gen va perturba circulația transportului public.

Primăria Chișinău va depune o cerere în judecată pentru a interzice desfășurarea protestului ce prevede sistarea circulației transportului pe bulevardul Ștefan cel Mare şi Sfânt, informează administrația capitalei.

În cadrul conferinței de presă, Dodon a mai menţionat că nu intenționează să discute și să semneze cu autoritățile pactul social propus de acestea.

„Partidele de la putere nu pot fi partenerii noștri de dialog", a spus Dodon, accentuând că forțele din opoziție și cetățenii nu vor accepta nico înţelegere.

Anterior, președintele Moldovei, Nicolae Timofti, spicherul Parlamentului, Andrian Candu, și premierul țării, Valeriu Streleț, au semnat un apel public, îndemnând la dialog social și făcând apel la clasa politică și societatea civilă ca să se consolideze în vederea stabilizării situației din republică.

Fluxul de știri
0