Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sancţiuni mai dure pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor

© Sputnik / Evgheni PanasencoПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul Național de Patrulare a propus introducerea unor sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor.

CHIŞINĂU, 13 oct – Sputnik. În primele nouă luni ale anului curent, 227 de copii s-au ales cu traumatisme, iar 16 minori au decedat în urma accidentelor rutiere cauzate de traversarea neregulamentară a străzii, neatenția șoferilor și viteza excesivă a vehiculelor. 

Accident Cahul-Chisinau - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cinci morţi într-o săptămână pe traseele naţionale

Inspectoratul Național de Patrulare a propus introducerea unor sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor. Cei mai vulnerabili pietoni sunt copiii, care nu pot depista și sesiza riscul la care ar putea fi expuși. 

Accident - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Peste 200 de copii au fost implicaţi în accidente rutiere, 16 – au decedat

Dacă noile modificări vor fi aprobate, conducătorii auto vor achita o amendă de la 600 la 1.000 de lei cu aplicarea a 4 puncte de penalizare, în comparație cu 200 lei și 2 puncte de penalizare în prezent. Pentru crearea situației de accident rutier, conducătorul auto va achita o amendă de până la 1.500 de lei cu posibila privare de dreptul de conducere a vehiculului pe un termen de la 6 luni la un an.

În același timp, vor fi responsabilizați și pietonii care traversează neregulamentar strada, punând în pericol securitatea sa și a altor participanți la trafic. În primele nouă luni ale acestui an, au fost amendați în jur de 8000 de pietoni pe această cauză. Conform noilor prevederi propuse la Codul Contravențional, aceștia vor achita o amendă de la 200 la 300 de lei, față de 100 —200 lei cât este în prezent.

Fluxul de știri
0