Desir: UE a suspendat sancțiunile împotriva Belarusului pentru patru luni

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Accesați arhiva multimediaПлощадь Независимости в Минске
Площадь Независимости в Минске - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit secretarului de stat al Franței, Harlem Desir, Uniunea Europeană a luat această decizie în privința Belarusului datorită eliberării câtorva deținuți politici și în urma alegerilor, care s-au desfășurat într-o atmosferă pașnică.

CHIŞINĂU, 13 oct – Sputnik. Uniunea Europeană a suspendat acțiunea sancțiunilor împotriva belarusului pentru o perioadă de patru luni, dar este gata să le reia în orice moment în caz de necesitate, a anunțat secretarul de stat pentru afaceri externe al Franței, Harlem Desir.

Выбор президента: Лукашенко проголосовал на избирательном участке №1 - Sputnik Moldova
Alexandr Lucașenko a învins la alegerile prezidențiale din Belarus

„Am luat decizia datorită eliberării câtorva deținuți politici și în rezultatul alegerilor, care s-au desfășura într-o atmosferă conciliantă, cu toate că mai așteptăm încă raportul observatorilor pentru a avea o decizie mult mai complexă. Decizia luată înseamnă, concomitent, menținerea posibilității de a prelungi sancțiunile împotriva belarusului, dar şi suspendarea acțiunii acestora cu scopul de a contribui la respectarea drepturilor omului, a democrației şi principiilor statului de drept. Iată de ce, a fost luată decizia de a suspenda acțiunea sancțiunilor pentru următoarele patru luni, însă acestea ar putea fi reluate imediat, dacă acest lucru va fi justificat”, a declarat Desir pentru jurnaliști, după ședința șefilor MAE ai țărilor-membre ale UE.

Putin va vorbi la summitul CSI despre operațiunile din Siria
Operațiile militare ale Forțelor spaţiale armate ale FR în Siria sunt îndreptate împotriva teroriștilor din gruparea SI.  Vladimir Putin va vorbi la summitul CSI despre modul în care se desfăşoară acestea.

Fluxul de știri
0