Alexandr Lucașenko a învins la alegerile prezidențiale din Belarus

Abonare
Potrivit președintelui Comisiei Electorale Centrale, Lidia Ermoșina, actualul șef al statului a fost susținut de 83,49 la sută din electorat.

CHIŞINĂU, 12 oct – Sputnik. Actualul președinte al Belarusului, Alexandr Lucașenko, a obținut victoria la alegerile pentru șefia statului, acumulând 83,49 la sută din voturile alegătorilor, a declarat președintele Comisiei Electorale Centrale, Lidia Ermoșina.

Cel mai bun rezultat a fost acumulat de actualul președinte în regiunea Moghilev, unde pentru el au votat 88,29 la sută din alegători, iar cel mai mic procent de voturi pentru Lucașenko a fost înregistrat la Minsk — 65,58 la sută. Rezultatul acestui scrutin este pentru actualul președinte cel mai bun dintre toate cele cinci campanii electorale la care a participat. În 1994 el a obținut 80,6 la sută în al doilea tur de scrutin, în 2001 – 75,65 la sută, în 2006 – 83 la sută, iar în 2010 – 79,65 la sută.

Potrivit Lidiei Ermoșina, conform datele preliminare ale CEC, activista campaniei de opoziție „Spune Adevărul”, primul candidat-femeie din istoria Belarusului, Tatiana Korotchevici, acumulează 4,42 la sută din voturi, liderul Partidului Liberal-Democrat, Serghei Gaiduchevici – 3,32 la sută, liderul Partidului Patriotic din Belarus, Nicolai Ulahovivi – 1,67 la sută. Împotriva tuturor au votat 6,4 la sută din alegători.

Rezultatele prezentate de CEC nu includ  rezultatele votării în afara Belarusului, de la secțiile de votare din străinătate.


Fluxul de știri
0