Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova va fi reprezentată la Consiliul şefilor de stat CSI de premierul Streleţ

© SputnikМПА СНГ
МПА СНГ - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Valeriu Streleţ va merge la Consiliul şefilor de stat CSI din Kazahstan. Preşedintele ţării are „treburi urgente în ţară”.

CHIŞINĂU, 8 oct – Sputnik. Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, va participa la Consiliul şefilor de stat al Comunităţii Statelor Independente (CSI). Reuniunea va avea loc în zilele de 15-17 octombrie la Burabai, Kazahstan.

Purtătorul de cuvânt al premierului, Veronica Gherboveţchi, a declarat pentru Sputnik că în cadrul acestui summit Valeriu Streleţ nu are stabilită nici o întrevedere bilaterală.

„Premierul va participa doar la lucrările consiliului”, a precizat purtătorul de cuvânt. 

Streleț  Muhametșin Moldova Rusia - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova și Rusia, interesate de activizarea dialogului pe segmentul economic

Gherboveţchi a declarat că spre sfârşitul lunii octombrie va avea loc summit-ul şefilor de guvern CSI, unde probabil premierul Valeriu Streleţ va avea şi întrevederi bilaterale cu omologii săi din CSI.

Solicitat de Sputnik să explice de ce la Consiliul şefilor de stat CSI nu participă preşedintele Nicolae Timofti, purtătorul de cuvânt al acestuia, Vlad Ţurcanu, a declarat că „preşedintele are treburi urgente de rezolvat în ţară”.

„Nu este vorba doar de proteste, dar de situaţia în general din ţară”, a declarat Ţurcanu.

Din delegaţia condusă de Streleţ la Consiliul şefilor de stat CSI fac parte secretarul general al Aparatului preşedintelui, Ion Păduraru, viceministrul de externe,Andrei Galbur, ambasadorul RM în Belarus, reprezentantul permanent al Moldovei pe lângă organele statutare şi alte organe CSI, Gheorghe Hioară. 

Fluxul de știri
0