Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Apă-Canal prognozează situații excepționale pentru anul 2016

© Sputnik / Н. Козловский / Accesați arhiva multimediaРека Днестр
Река Днестр - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul general al întreprinderii „Apă-Canal”, Constantin Becciev, a subliniat că trebuie să ne gândim de pe acum la acțiunile ce urmează a fi întreprinse în anul viitor din cauza nivelului scăzut al apei în Nistru înregistrat în ultima perioadă.

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. În anul care vine trebuie să ne pregătim pentru a face față situațiilor excepționale, având în vedere nivelul scăzut al apei din Nistru înregistrat la momentul de față, a declarat luni la ședința serviciilor comunale Constantin Becciev, directorul general al întreprinderii „Apă-Canal".

Высохшая земля - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Seceta hidrologică seacă Moldova

La începutul lunii august, am fost avertizați că apa în Nistru, râul din care se alimentează câteva localități, inclusiv orașul Chișinău, a scăzut până la un nivel critic, din cauza secetei. Tot atunci, ÎS „Apele Moldovei" s-a adresat Comitetului de Stat pentru Gospodăria Apelor de la Kiev și Direcției Resurselor Acvatice ale Bazinelor Nistru — Prut din Cernăuți cu rugămintea de a examina posibilitatea măririi volumului de apă eliberat din rezervorul Novo-Dnestrovsk, până la 180 — 200 de metri cubi pe secundă, până când va fi depășită situația critică. Totodată, și Ministerul Mediului a făcut apel către autoritățile locale să vegheze asupra utilizării raționale a resurselor acvatice în perioada secetei.

Beccciev a declarat că în prezent întreprinderea activează în regim normal. Problema cea mai serioasă la ora actuală este nivelul scăzut al apei în râul Nistru, luni acesta fiind iarăși de 8,5 m. Este cel mai mic indicator înregistrat în această perioadă a anului. Dar au început ploile și sunt speranțe că situația se va normaliza în zilele următoare. La anul însă trebuie să fim gata pentru situații excepționale în această direcție și să abordăm problema cu mai multă seriozitate decât în anii precedenți, deoarece până în prezent nu ne-am confruntat cu asemenea probleme.

Fluxul de știri
0