Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dosarul BEM: Ion Rusu riscă 10 ani de închisoare

© Sputnikpenitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Abonare
Gestionarul efectiv al companiei „Caravita”, Ion Rusu, va fi trimis în judecată pentru spălare de bani și prejudicii deosebit de mari aduse BEM.

CHIŞINĂU, 12 oct – Sputnik. Procuratura Anticorupţie anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în instanţa de judecată a cauzei penale de învinuire a gestionarului de facto al companiilor „Caravita Co” SRL şi SRL „Business Estate Investments”, Ion Rusu, în comiterea infracțiunii de spălare de bani, care a adus prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii a Moldovei (BEM).

Денежные купюры - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vinovaţii de acordarea creditelor neperformante la BEM, pe banca acuzaţilor

Potrivit procurorilor, inculpatul, având intenţia de a camufla provenienţa reală a mijloacelor financiare, în valoare de 2,8 milioane euro, care au fost sustrase de la BEM prin creditul acordat companiilor pe care le gestiona, cu implicarea persoanelor responsabile din cadrul băncii, a purces la efectuarea tranzacţiilor fictive pentru a restitui mijloacele financiare creditate.

Rusu se află în stare de arest, iar dacă va fi recunoscut culpabil de cele incriminate de procurori, el riscă până la 10 ani închisoare.

Urmărirea penală în privinţa complicilor care au contribuit la comiterea infracțiunii continuă într-o procedură separată, urmând ca în scurt timp aceștia să fie deferiţi justiţiei. 

Fluxul de știri
0