Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va obţine „ultimul dictator din Europa” al cincilea mandat?

© Sputnik / Виктор Толочко / Accesați arhiva multimediaВыборы президента Белоруссии, alegeri prezidenţiale în Belarus
Выборы президента Белоруссии, alegeri prezidenţiale în Belarus - Sputnik Moldova
Abonare
Belarușii merg la urne azi pentru a-şi alege preşedintele. Trei candidaţi s-au înscris în cursa electorală împotriva actualului şef de stat, Aleksandr Lukașenko, care conduce fosta republică sovietică de aproape 21 de ani.

CHIŞINĂU, 11 oct – Sputnik.  Belarușii îşi aleg preşedintele ţării azi, 11 octombrie. Potrivit Comisiei Electorale Centrale din Belarus, la ora 08:00 au fost deschise cele 6129 de secţii de votare, dintre aceste 49 peste hotarele ţării.

Nicolae Timofti şi Aleksandr Lukaşenko, Minsk - Sputnik Moldova
Politică
Nicolae Timofti s-a întâlnit la Minsk cu Aleksandr Lukaşenko

La urnele sunt aşteptaţi aproximativ 7 milioane de cetăţeni cu drept de vot. Dintre aceştia peste 5 mii locuiesc peste hotarele ţării.

În buletinul de vot sunt incluși 4 candidaţi: actualul şef de stat, Aleksandr Lukașenko, activista din cadrul mişcării de opoziţie Havari Pravdu (Spuneţi Adevărul), Tatiana Karatkevici, liderul Partidului Liberal-Democrat, Siarhei Haidukievici, şi liderul Partidului Patriotic,Mikalai Ulahovici.

Președintele CEC din Belarus, Lidia Ermoșina, a declarat că „această zi este o sărbătoare, însă în care cetățenii trebuie să dea dovadă de reponsabilitate”. Ea a chemat cetățenii la urne pentru a-și exprima votul și i-a rugat să fie toleranți.

Secțiile de votare vor fi închise la ora 20:00

 

Fluxul de știri
0