Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nicolae Timofti s-a întâlnit la Minsk cu Aleksandr Lukaşenko

© Preşedinţia Republicii MoldovaNicolae Timofti şi Aleksandr Lukaşenko, Minsk
Nicolae Timofti şi Aleksandr Lukaşenko, Minsk - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, se află într-o vizită oficială de două zile la Minsk.

CHIŞINĂU, 16 iul – Sputnik. Nicolae Timofti a purtat joi „convorbiri tête-à-tête cu președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko”, a comunicat serviciul de presă al preşedinţiei. Aceste discuţii au fost urmate de o întrevedere a delegațiilor din cele două țări. De asemenea, cei doi președinți au făcut declarații de presă.

„Am avut cu colegul şi prietenul meu Alexandr Lukaşenko consultări constructive și sincere, care au reconfirmat, din punctul meu de vedere, nivelul avansat al relaţiilor dintre țările noastre, relații bazate pe încredere şi susţinere reciprocă”, a spus Timofti.

Şeful statului moldovean a menţionat că „au fost abordate perspectivele dezvoltării cooperării moldo-belaruse”, și a „făcut schimb de opinii privind situaţia pe arena internaţională și securitatea regională” cu omologul său de la Minsk.

„Dorim să dezvoltăm dialogul bilateral și cooperarea în sfera comercial-economică, între cercurile de afaceri, ştiinţifice și culturale din ţările noastre”, a mai declarat Timofti. Acesta a specificat că s-a referit la „proiecte comune în domeniile agroindustrial, energetic, transporturilor şi infrastructurii”. Şeful statului s-a arătat convins de faptul că „prezența produselor moldovenești pe piața estică se poate realiza cu ajutorul statului Belarus”, iar „Republica Moldova poate contribui la stabilirea, pentru întreprinderile belaruse, a unor noi conexiuni economice suplimentare cu statele Uniunii Europene”. Un exemplu bun de cooperare bilaterală, în opinia lui Timofti, „este asamblarea, la Chișinău, a troleibuzelor belaruse. Am stabilit astăzi să extindem acest proiect, urmând să asamblăm în Republica Moldova și autobuze de marca „MAZ”, a spus Timofti.

Un alt subiect discutat a fost chestiunea „majorării exportului de fructe, legume şi vinuri îmbuteliate în Belarus”.

Nicolae Timofti i-a mulțumit lui Alexandr Lukaşenko pentru deschiderea și prietenia pe care o manifestă faţă de ţara noastră şi a reconfirmat disponibilitatea RM „de a depune toate eforturile în vederea atingerii unui nivel calitativ nou al relaţiilor bilaterale moldo-belaruse”.

 

Fluxul de știri
0