Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Soarta celor 150 de milioane de euro pentru RM, în mâinile Parlamentului român

© Guvernul RMStreleț Ponta Moldova România
Streleț Ponta Moldova România - Sputnik Moldova
Abonare
Klaus Iohannis a transmis Parlamentului spre ratificare Acordul privind împrumutul de 150 de milioane de euro oferit Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat pe 9 octombrie decretul privind supunerea spre ratificare de către Parlamentul României a Acordului privind asistenţa financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova, transmite Sputnik, cu referire la un comunicat al Preşedinţiei române.

Streleț Ponta Moldova România - Sputnik Moldova
Politică
Motivele pentru care Guvernul moldovean a luat împrumut de la cel al României

Împrumutul va fi acordat în trei tranșe. Prima tranşă, în valoare de 60 de milioane de euro va fi oferită în acest an. Ulterior, va fi acordată a doua tranșă în sumă de 50 de milioane de euro şi a treia de 40 de milioane.

Acordul prin care România îi va oferi Republicii  Moldova un împrumut de 150 de milioane de euro a fost aprobat de Guvernul de la Chişinău în data de 7 octombrie şi va fi propus Parlamentului moldovean spre ratificare. Creditul va fi acordat pe un termen de 5 ani, cu o dobândă de 1,5 la sută anual. Acordul de împrumut va intra în vigoare după ratificarea de către Parlament.

Fluxul de știri
0