Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Motivele pentru care Guvernul moldovean a luat împrumut de la cel al României

© Guvernul RMStreleț Ponta Moldova România
Streleț Ponta Moldova România - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul de lege privind ratificarea acordului moldo-român de împrumut rambursabil a fost aprobat de Guvern. Executivul a menţionat în nota informativă motivele contractării împrumutului.

CHIŞINĂU, 7 oct – Sputnik. Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului privind asistenţa financiară rambursabilă între Republica Moldova şi România.

Suma împrumutului este de 150 de milioane de euro. Textul documentului a fost semnat la Chişinău la data de 7 octombrie curent.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
A fost semnat acordul de împrumut între România şi Republica Moldova

Guvernul va avea sarcina să întreprinde măsurile necesare pentru realizarea prevederilor acordului.

În nota informativă la proiectul de lege menţionat se spune că deprecierea leului moldovenesc şi criza din sectorul bancar al Republicii Moldova a afectat economia ţării pe termen scurt, mediu şi lung. Au scăzut considerabil exporturile şi remitenţele, a scăzut cererea pe plan intern, diminuând consumul şi încasările bugetare. În această situaţie, veniturile la buget nu au cum să acopere cheltuielile preconizate.

Astfel, guvernarea a găsit de cuviinţă să ia şi acest împrumut extern, de data aceasta în calitate de creditor fiind statul vecin, România.

Fluxul de știri
0