Sula a invitat Rosselihoznadzorul să evalueze produsele moldovenești

© Sputnik / Evgheni PanasencoМинистр сельского хозяйства Молдовы Ион Сула
Министр сельского хозяйства Молдовы Ион Сула - Sputnik Moldova
Abonare
Delegația moldovenească a invitat experți de la Rosselihoznadzor să efectueze o vizită în ţara noastră, pentru a discuta cu specialiștii de la Agenția Națională pentru Siguranţa Alimentelor cerințele fitosanitare ale FR.

CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Membrii delegației moldovenești, în frunte cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, s-au întâlnit cu reprezentanții ministerului agriculturii din Rusia și ai Rosselihoznadzor, relatează serviciul de presă al Ministerului Agriculturii al RM.

Părțile au pus la punct aspectele privind activitatea Agenției Naționale pentru Siguranţa Alimentelor din Moldova în domeniul sanitaro-veterinar, dar și cele legate de înlăturarea problemelor depistate de specialiștii Rosselihoznadzor la întreprinderile de sacrificare a animalelor în noiembrie 2014.

Ion Sula - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ion Sula discută la Moscova despre reluarea exportului pe piaţa rusă

Experții moldoveni au rugat ca în lista de exportatori moldoveni să fie incluse și alte companii moldovenești, ale căror produse corespund standardelor FR.

Sula a atras atenția asupra îmbunătățirii condițiilor în procesul de producere, în domeniul fitosanitar, în infrastructura de post recoltare și în cea de procesare a fructelor și legumelor.

Delegația moldovenească a invitat experții de la departamentul fitosanitar să efectueze o vizită în RM, în perioada de iarnă, pentru a discuta cu specialiștii de la Agenția Națională de Securitate Alimentară cerințele fitosanitare ale FR.

Funcționarii moldoveni au propus ca părțile să revină la Memorandumul semnat între Republica Moldova și Federația Rusă privind asigurarea securității de producere a produselor vegetale.

 

Fluxul de știri
0