Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Sula discută la Moscova despre reluarea exportului pe piaţa rusă

© Sputnik / Мирослав РотарьIon Sula
Ion Sula - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul moldovean al Agriculturii va discuta la Moscova cu oficialii de la Rosselihoznadzor şi Rospotrebnadzor despre reluarea exportului fructelor, vinului şi produselor agroalimentare pe piaţa rusă.

CHIŞINĂU, 7 oct – Sputnik. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare,  Ion Sula, se află în zilele de 7 şi 8 octombrie într-o vizită de lucru la Moscova.

În capitala Federaţiei Ruse, ministrul este însoţit de Grigore Porcescu, directorul general interimar al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.  

Фрукты - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova pledează pentru liberalizarea 100% a exportului de fructe în Rusia

Agenda vizitei ministrului moldovean la Moscova include întrevederi bilaterale cu omologul său rus, dar şi cu şeful Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară ”Rosselihoznadzor” și cu directorul Serviciului Federal de Supraveghere a Drepturilor Consumatorilor și Protecția Bunăstării Omului „Rospotrebnadzor”.  

Potrivit Ministerului Agriculturii, Sula va discuta la Moscova subiecte de cooperare bilaterală și problemele comerţului cu produse agroindustriale, în particular comerţul cu fructe, produse vinicole, produse procesate de fructe și legume, carne și produse din carne. 

Joi, 8 octombrie, Sula va participa la ceremonia de deschidere oficială a expoziției „Золотая Oсень 2015” (Toamna de aur-2015).  

 

Fluxul de știri
0