CHIŞINĂU, 9 oct – Sputnik. Pentru a preveni contactarea unor infecții virale, părinţii includ în regimul alimentar al odraslelor mai multe fructe, legume, carne, ouă și lactate. De partea cealaltă, sunt cei care acceptă să-i imunizeze pe care artificială, adică prin vaccinare.
Solicitat de Sputnik, șeful Centrului Profilaxie Specifică din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică (CNSP), Anatol Melnic, a spus că părinții trebuie să-și imunizeze copiii prin ambele metode.
Infecțiile respiratorii sunt cele mai frecvente afecțiuni ale sezonului rece, care se transmit pe cale aeriană. Pentru a evita contactarea virușilor, Melnic îi îndeamnă pe părinții cu copii mici să nu circule în transportul public.
“Părinții trebuie să-și vaccineze odraslele în zilele stabilite de medici pentru a evita contactul cu bolnavii, care se află în instituțiile medicale”, a mai adăugat Melnic.
Potrivit lui, în sezonul rece al anului este recomandat ca toți membrii familiei să administreze vaccinul antigripal.
“În țara noastră, pacienții pot apela doar la organizațiile care prestează servicii de vaccinări contra plată”, a precizat Melnic.
Potrivit medicilor, vaccinul antigripal poate fi administrat copiilor care au atins deja vârsta de 6 luni.