Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Creşte numărul cazurilor de răceli în capitală

© Sputnik / Sergei Venyavskiy / Trecere la banca de fotografiiВ вирусологической лаборатории Центра по профилактике и борьбе со СПИДом и инфекционными заболеваниями
В вирусологической лаборатории Центра по профилактике и борьбе со СПИДом и инфекционными заболеваниями - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Odată cu debutul sezonului rece, se majorează numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare.

CHIŞINĂU, 24 sept – Sputnik. Centrul de Sănătate Publică din Chişinău (CSPC) avertizează că odată cu revenirea copiilor în şcoli şi grădiniţe, cazurile de  îmbolnăviri cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare sunt în creştere (IACRS).

„ Formarea colectivităţilor noi creează condiții ideale pentru răspândirea infecțiilor respiratorii”, potrivit CSPC.

Săptămâna trecută, în Chişinău au fost înregistrate 1920 de cazuri noi de IACRS, în comparaţie cu săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 1228 de cazuri noi.

Morbiditatea prin IACRS s-a majorat cu 36%, comparativ cu săptămâna precedentă. Mai afectaţi au fost copiii cu vârsta cuprinsă între 0-17 ani, ceea ce constituie 71% din numărul total.

Morbiditatea prin infecţiile respiratorii acute severe (SARI), inclusiv pneumoniile acute şi bronşitele acute, în comparaţie cu săptămâna precedentă, a crescut cu 24%, înregistrându-se 449 de cazuri.

Din numărul total de cazuri de IACRS înregistrate în municipiul Chişinău, au fost internaţi 76 de bolnavi, din ei 49 fiind copii.

Cazuri de gripă săptămâna trecută în capitală nu s-au înregistrat. 

 

Fluxul de știri
0