Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Juncker: Washingtonul să nu dicteze relația noastră cu Rusia

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaРабочий визит премьер-министра Люксембурга в Москву
Рабочий визит премьер-министра Люксембурга в Москву - Sputnik Moldova
Abonare
Occidentul trebuie să se comporte cu Rusia în mod corespunzător și să o vadă ca pe un partener egal, consideră Jean-Claude Juncker.

CHIŞINĂU, 9 oct – Sputnik. Europa trebuie să acționeze în direcția îmbunătățirii relațiilor cu Rusia, situația nu trebuie să rămână așa cum este astăzi, a declarat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker în cardul conferinței din orașul german Passau.

„Trebuie să depunem eforturi pentru a stabili relații practice cu Rusia. Nu este o dacă ne place sau nu, dar trebuie să o facem, lucrurile nu mai pot continua astfel”, a declarat Juncker.

Глава Еврокомиссии Жан-Клод Юнкер - Sputnik Moldova
Juncker: Există o lipsă de Europă în Europa

Occidentul trebuie să se comporte cu Rusia în mod corespunzător și să o vadă ca pe un partener egal, a declarat președintele Comisiei Europene.

„Rusia vrea să fie tratată pe picior de egalitate”, îl citează agenția France Press pe Juncker.

Europa trebuie să-și îmbunătățească relațiile cu Rusia și nu trebuie să permită ca acest lucru să fie decis de Washington, a spus joi președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Uniunea Europeană s-a alăturat anul trecut Statelor Unite în aplicarea sancțiunilor împotriva Rusiei din cauza Crimeii și a situației din Donbas.

Săptămâna trecută, președintele SUA, Barack Obama a acuzat Rusia că susține pozițiile liderului sirian.

Juncker însă a semnalat că Europa ar trebui să aibă o altă atitudine. „Rusia trebuie să fie tratată decent”, a spus el. „Nu trebuie să lăsăm Washingtonul să dicteze relația noastră cu Rusia”, a adăugat, Juncker, citat de agenția Reuters.

 

Fluxul de știri
0