Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Juncker: Există o lipsă de Europă în Europa

© Sputnik / Владимир Родионов / Accesați arhiva multimediaГлава Еврокомиссии Жан-Клод Юнкер
Глава Еврокомиссии Жан-Клод Юнкер - Sputnik Moldova
Abonare
Sistemul Schengen nu va fi desfiinţat, dar frontierele trebuie consolidate, consideră preşedintele Comisiei Europene

CHIŞINĂU, 9 sept – Sputnik. Uniunea Europeană „nu se află acolo unde trebuie”, declară preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în deschiderea primului său discurs despre „starea Uniunii”, susţinut miercuri în Parlamentul European, potrivit rfi.ro.

Jean-Claude Juncker afirmă că „există o lipsă de Europă în Europa şi o lipsă de uniune, iar acest lucru este necesar să fie schimbat”.
Răspunsul la criza imigranţilor trebuie să fie prima prioritate a UE, a declarat el.

Шенгенская виза - Sputnik Moldova
Ministrul german de Interne: criza imigranţilor pune în pericol spaţiul Schengen

Numărul de oameni este „impresionant”, iar pentru unii ei sunt „înspăimântători”, afirmă şeful CE. A venit vremea acţiunii concertate, a subliniat Juncker, care consideră că este o problemă de demnitate şi simţ istoric.

Preşedintele CE se pronunţă pentru  cote „obligatorii” de distribuire între statele Uniunii Europene.

Sistemul Schengen nu va fi desfiinţat, a mai precizat Jean-Claude Juncker, insistând că frontierele continentale trebuie să fie consolidate: „Avem nevoie de o consolidare a  Frontex (Agenţiei UE pentru frontiere externe), dar acest lucru necesită bani”.

Fluxul de știri
0