Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Majorarea tarifelor la resursele energetice este inevitabilă

© Sputnik / Alexander Mazurkevich / Accesați arhiva multimediaГазовая компрессорная станция "Укртрансгаз" в городе Боярка
Газовая компрессорная станция Укртрансгаз в городе Боярка - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementări în Electrică, Sergiu Ciobanu, a declarat că tarifele la energia electrică, gaz şi căldură trebuie să fie majorate în fiecare an.

CHIŞINĂU, 9 oct – Sputnik. Majorarea tarifelor la resursele energitice trebuie să se desfăşoare treptat într-o perioadă lungă de timp, a declarat vineri în cadrul unei conferinţe de presă directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementări în Electrică, Sergiu Ciobanu. 

Valeriu Triboi - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Valeriu Triboi despre condiţiile FMI: Moldova se află între ciocan şi nicovală

Şeful de la ANRE a comunicat că în cel puţin două săptămâni specialiştii de la ANRE şi furnizorii de electricitate şi gaz vor începe discuţiile cu privire la stabilirea metodologiei de includere în tarif a devierilor financiare. 

Ciobanu a declarat că la ultima majorare de tarif, ANRE nu a introdus în preţ devierile financiare suportate de furnizori. „Se vehiculează multe cifre cu referire la devierile financiare. Noi ne-am făcut treaba. Urmează auditele independente care să vină şi să spună care sunt cifrele. După care vom stabili împreună cu operatorul mecanismele de includere a acestor devieri în tarif”, a declarat Ciobanu. 

În opinia sa, acest mecanism trebuie să presupună creşteri de tarif treptat pe o perioadă lungă de timp.  

„Suntem în plin proces de discuţii. Peste două săptămâni ne vom aşeza la masa de dialog”, a declarat Ciobanu.

Directorul ANRE a precizat că, costul auditelor nu are nici un impact asupra tarifelor. 

 

 

Fluxul de știri
0