Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Valeriu Triboi despre condiţiile FMI: Moldova se află între ciocan şi nicovală

© Photo : Captură ecranValeriu Triboi
Valeriu Triboi - Sputnik Moldova
Abonare
Viceministrul Economiei Valeriu Triboi a declarat vineri în cadrul unei conferinţe de presă că tarifele la lumină, gaz şi energia termică trebuie să se majoreze anual cu 3,5-4%, anual.

CHIŞINĂU, 9 oct – Sputnik. Moldova se află între ciocan şi nicovală. Aşa a calificat vineri viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, condiţiile impuse de Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru ţara noastră şi care se referă la solicitarea de majorare a tarifelor la resursele energetice până la începerea sezonului de încălzire. 

Valeriu Triboi - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Viceministru: tarifele la electricitate trebuiau majorate anual

„Suntem între ciocan şi nicovală. FMI  a impus o precondiţie de majorare a tarifelor la energia termică, gaze naturale şi energia electrică. Acum Guvernul caută sursele de unde ar putea susţine păturile socialmente vulnerabile. În acest an, numărul familiilor nevoiaşe este mai mare ca în anii precedenţi”, a declarat viceministrul.  

Triboi a declarat în cadrul conferinţei de presă că tarifele la lumină, gaz şi energia termică trebuie să se majoreze cu aproximativ cu 3,5-4%, anual pe parcursul a 10 ani. 

Şefa misiunii FMI Ivanna Vladkova-Hollar, care s-a aflat într-o vizită de lucru în ţara noastră, a declarat că Moldova trebuie să confirme revizuirea tarifelor la energie electrică, gaz și încălzire până la începutul sezonului rece.

”Este important ca majorarea tarifelor să fie însoțită de instituirea ajutorului social, pentru a proteja păturile vulnerabile ale populației”, a subliniat Hollar.

Majorarea tarifelor la resursele energetice este una din condiţiile impuse de FMI Moldovei pentru semnarea unui nou acord de împrumut. 

 

Fluxul de știri
0