Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Viceministru: Moldova procură gaz rusesc la un preţ foarte avantajos

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaGazprom
Gazprom - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul negociază cu Gazprom prelungirea contractului de livrare a gazelor naturale şi pentru anul 2016. Ministerul Economiei anunţă că acest acord ar putea fi semnat până în noiembrie.

CHIŞINĂU, 9 oct – Sputnik. Moldova procură în prezent gaz natural din Rusia la un preţ foarte avantajos, a declarat vineri în cadrul unei conferinţe de presă viceministrul Economiei, Valeriu Triboi. 

Viceministrul a menţionat că în prezent partea moldovenească poartă negocieri cu compania rusă Gazprom pentru prelungirea contractului de livrare a gazului pentru anul 2016. 

Gas compressor station - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Rusia ieftineşte preţul gazului, iar Chişinăul majorează tarifele

„Suntem în negocieri. Este important pentru Moldova ca să aibă un preţ avantajos. În prezent pentru o mie de metri cubi de gaze ruseşti noi plătim 204 dolari. Este un preţ foarte avantajos”, a declarat Triboi. 

Vicemnistrul a menţionat că Moldova are şanse reale să semneze până la finele lunii noiembrie un acord de prelungire a contractului cu Gazprom şi pentru anul 2016.

Potrivit datelor Ministerului Economiei, în prezent datoria Moldovagaz faţă de Gazprom se ridică la 780 milioane de dolari, fără stânga Nistrului. 


Fluxul de știri
0