Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Traficanţi de heroină, reţinuţi de ofiţerii SIS

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaРабота экспертно-криминалистического центра
Работа экспертно-криминалистического центра - Sputnik Moldova
Abonare
SIS a reţinut membrii unei grupări criminale care deţineau pentru comercializare cantităţi importante de heroină şi alte substanţe narcotice.

CHIŞINĂU, 8 oct – Sputnik. Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) în colaborare cu angajaţii Procuraturii  şi ofiţerii Inspectoratului de poliţie Botanica din capitală au deconspirat membrii unei grupări criminale, specializată în traficul ilicit de droguri, în special “amfetamină”, ”cocaină” şi ”heroină”.

Din grupare făceau parte şase persoane, cu vârstele cuprinse între 22 şi respectiv 49 ani, consumatori de stupefiante, domiciliaţi în Chişinău.

Acţiunile traficanţilor de droguri au fost documentate iniţial de poliţie, fiind solicitat ulterior ajutorul ofiţerilor Serviciului de Informaţii şi Securitate, care au urmărit o anumită perioadă acţiunile suspecţilor.

Cptură de heroină la frontiera Moldovei - Sputnik Moldova
Societate
Captură „istorică” de heroină la frontiera Moldovei. Suntem ţară de tranzit

Gruparea a fost reţinută în flagrant delict, prin antrenarea ofiţerilor Detaşamentului cu destinaţie specială „Alfa” din cadrul SIS. Flagrantul a demonstrat că aceştia deţineau spre comercializare  droguri de tip “heroină”, iar în urma percheziţiilor suplimentare la domiciliile şi în automobilele acestora au mai fost depistate droguri de tip “amfetamină” şi ”cocaină”, un pistol de model “GLOCK”, seringi pregătite cu doze de narcotice, precum şi telefoane mobile ce erau folosite pentru coordonarea acţiunilor de comercializare a drogurilor.

Grupul de anchetă a mai stabilit că dozele de substanţe narcotice erau vândute doar consumatorilor fideli, care achitau câte 100 de euro pentru o doză de droguri. Forţele de ordine au constatat preliminar că drogurile erau aduse prin contrabandă din regiunea Odessa.

Toate dozele pregătite pentru punerea ilegală în circulaţie au fost ridicate şi expediate la laboratorul criminalistic pentru a fi expertizate. Bănuiţii au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi penal pentru trafic de droguri. Potrivit legislaţiei penale în vigoare, ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.

Fluxul de știri
0