Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Conducerea ţării cheamă societatea la dialog în vederea depăşirii crizei

© colaj sputnik.mdCandu Timofti Streleț Канду Тимофти Стрелец
Candu Timofti Streleț Канду Тимофти Стрелец - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile invită sectorul asociativ civic, clasa politică, mediul academic, asociațiile de creație, partenerii sociali (sindicatele și patronatele) și alți actori publici relevanți să participe la lansarea unui dialog deschis, menit să pună bazele unei platforme comune.

CHIŞINĂU, 8 oct – Sputnik. Preşeedintele ţării, Nicolae Timofti, Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, și Prim-ministrul Valeriu Streleț, au semnat joi un Apel public pentru dialog social. Conducătorii ţării îndeamnă clasa politică şi societatea civilă să se implice în identificarea în comun a soluțiilor de rezolvare a disputelor ieșirii din impasul în care se află astăzi Republica Moldova.

Ghimpu, Filat, Lupu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Reacţia AIE 3 la revendicările protestatarilor: totul rămâne pe vechi

„Autoritățile invită sectorul asociativ civic, clasa politică, mediul academic, asociațiile de creație, partenerii sociali (sindicatele și patronatele) și alți actori publici relevanți să participe la lansarea unui dialog deschis, menit să pună bazele unei platforme comune, pentru a consolida societatea și a crea condiții pentru dezvoltarea stabilă a țării”, se spune în apelul celor trei înalţi demnitari.

„Pentru a demonstra voință și deschiderea în vederea soluționării problemelor constatate, acționând în spiritul responsabilității pentru soarta țării și a cetățenilor săi, noi, ca reprezentanți ai celor mai importante instituții ale statului, vom semna, pe platforma de dialog creată, un Pact social intitulat ‹‹Pentru Moldova››”, se arată în Apelul semnat de primele persoane în stat.

Prima întrunire a membrilor platformei de dialog creată este preconizată pentru data de 13 octombrie curent.

 

Fluxul de știri
0