Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Diplomat moldovean, chemat la MAE al FR în legătură cu cazul jurnaliştilor ruşi

© Sputnik / Maxim Blinov / Accesați arhiva multimediaЗдание МИД РФ
Здание МИД РФ - Sputnik Moldova
Abonare
La sfârșitul săptămânii trecute au avut loc două cazuri de reținere a reporterilor NTB pe aeroportul din Chișinău, jurnaliștii fiind obligaţi să se întoarcă la Moscova. Nici echipei ВГТРК, venită în luna martie să reflecte alegerile din Găgăuzia, nu i s-a permis accesul în Moldova.

CHIȘINĂU, 8 oct — Sputnik. Însărcinatul cu afaceri ad-interim al Republicii Moldova în FR a fost chemat la MAE în legătură cu obstacolele impuse  jurnaliștilor din Rusia de către autorităţile de la Chişinău, a comunicat pentru RIA Novosti o sursă de la MAE al FR.

„În legătură cu repetarea cazurilor de creare a unor obstacole artificiale de către autoritățile RM în activitatea jurnaliștilor ruși în această țară, însărcinatul cu afaceri ad-interim al Republicii Moldova în FR a fost chemat la MAE al FR", a spus interlocutorul.

Панорама города - Sputnik Moldova
Rusia
MAE al Rusiei a comentat expulzarea jurnaliștilor ruşi din Moldova

Miercuri, atașatul de presă al Federației moldovenești de fotbal, Victor Daghi, a confirmat informația din mass-media referitor la faptul că celor doi jurnaliști ruși acreditați pentru transmiterea meciului Rusia — Moldova le-a fost interzisă intrarea în țară. Potrivit lui Daghi, decizia de a interzice intrarea operatorului Ilia Naliotov și regizorului de sunet Andrei Urciuk a parvenit din partea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al RM. Serviciul de presă de la SIS au comunicat pentru agenție că decizia de interzicere a intrării în țară nu a fost adoptată de către această instituție, ci de Biroul pentru Migrație al MAI.

Acesta nu este primul caz când echipele de filmare ale posturilor TV rusești nu sunt lăsate să intre în Moldova. La sfârșitul săptămânii trecute, au avut loc două cazuri de reținere pe Aeroportul Chișinău a reporterilor de la HTV. Jurnaliștii au fost nevoiți să se întoarcă la Moscova. În luna martie echipa de filmare a ВГТРКm, venită să reflecte alegerile din Găgăuzia, de asemenea nu a fost lăsată să intre în Moldova.

Fluxul de știri
0