Timoșenko: menţinerea actualei guvernări ar putea duce la sfârşitul Ucrainei

© Sputnik / Evgeny Kotenko / Accesați arhiva multimediaЛидер партии "Батькивщина" Юлия Тимошенко на заседании Верховной рады Украины в Киеве
Лидер партии Батькивщина Юлия Тимошенко на заседании Верховной рады Украины в Киеве - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul premier al Ucrainei, care a revenit surprinzător pe arena politică, a criticat dur actuala guvernare a țării în cadrul unui recent interviu.

CHIŞINĂU, 7 oct – Sputnik. Menținerea actualei guvernări la putere ar putea duce nu doar la o nouă revoluție, ci și la sfârșitul Ucrainei ca țară, a declarat fostul prim-ministru al ţării, liderul partidului „Batkivșina”, Iulia Timișenko, într-un interviu pentru The Independent, citat de RIA Novosti.

Лидер партии Батькивщина Юлия Тимошенко на заседании Верховной рады Украины в Киеве - Sputnik Moldova
Mass-media: Iulia Timoşenko ar putea încerca iarăşi să devină premier

„De această dată nu va fi o simplă revoluție, ci o răscoală necontrolată, care ar putea șterge Ucraina de pe fața Pământului”, a declarat ea, năpustindu-se cu critici asupra guvernării.

Timoșenko consideră că actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, provoacă apariția unui număr și mai mare de situaţii tensionate şi de agresiuni care, potrivit ei, „îl va aduce pe Putin mai aproape de inima Kievului”.

Ziarul britanic menționează că Timoșenko a revenit în mod neașteptat pe arena politică, deşi, după ce Petro Poroșenko a devansat-o la ultimele alegerile prezidențiale, mulți încetaseră să o mai ia în calcul.

Fluxul de știri
0