Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mass-media: Iulia Timoşenko ar putea încerca iarăşi să devină premier

© Sputnik / Evgeny Kotenko / Accesați arhiva multimediaЛидер партии "Батькивщина" Юлия Тимошенко на заседании Верховной рады Украины в Киеве
Лидер партии Батькивщина Юлия Тимошенко на заседании Верховной рады Украины в Киеве - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unei surse din cadrul „Blocului Petro Poroşenko”, Timişenko nu este dispusă să îl atace personal pe preşedintele Petro Poroşenko, aşa cum o face Leaşko şi într-o anumită măsură partidul „Samopomoşci”.

CHIŞINĂU, 2 sept — Sputnik. Şeful fracţiunii “Batkivshchyna”, Iulia Timoşenko, ar putea încerca din nou să ocupe postul de prim-ministru al Ucrainei, informează miercuri publicaţia-internet “Apostrof”, cu referire la o sursă din “Blocul Petro Poroşenko”.

Actuala coaliţie, „Alegerea Europeană”, din parlamentul ucrainean a fost formată în noiembrie  trecut, cu participarea „Blocului Petro Poroşenko”, a „Frontului Popular”, „Batkivshchyna”, „Samopomoşci” şi a „Partidului Radical”, numărând în total peste 300 de aleşi ai poporului. Potrivit legii, pentru crearea unei majorităţi parlamentare este necesar un minim de 226 de deputaţi.

Протестные акции в Киеве - Sputnik Moldova
Explozie la Kiev, soldată cu zeci de răniţi

Marţi, Oleg Leaşko a declarat că „Partidul Radical” părăseşte coaliţia şi trece în opoziţie. Totodată, coaliţia nu îşi încetează existenţa. Potrivit Constituţiei Ucrainei, alegerile anticipate în Parlament pot fi anunţate inclusiv dacă timp de o lună  în Rada Supremă nu va fi formată o coaliţie de fracţiuni.

Schimbările în interiorul coaliţiei de guvernământ au avut loc după ce Rada a votat în ajun, în primă lectură, modificări la Constituţie în aspectele ce ţin de decentralizare. Leaşko şi fracţiunea lui au blocat tribuna, protestând împotriva adoptării acestei decizii.

„Timoşenko este vicleană. Ea înţelege că este puţin probabil să aibă loc alegeri prezidenţiale anticipate. Dar perspectiva de a ajunge premier este destul de reală. Ea nu intenţionează să îl atace personal pe preşedintele Poroşenko, aşa cum o face Leaşko şi partidul „Samopomoşci”, a relatat interlocutorul pentru publicaţie.

Timoşenko a mai ocupat de două ori funcţia de prim-ministru, în anii 2005 şi 2007-2010.

Fluxul de știri
0