Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Toate operaţiunile la băncile în curs de lichidare, sistate din 10 octombrie

© Sputnik / Evgheni PanasencoБанк
Банк - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul acțiunilor de pregătire pentru retragerea licenţei Băncii de Economii, Unibank și Băncii Sociale, demarează procesul centralizat de transferare integrală a depozitelor la alte bănci.

CHIŞINĂU, 7 oct – Sputnik. Banca Naţională a Moldovei (BNM) anunţă că, în cadrul acțiunilor de pregătire pentru retragerea licențelor Băncii de Economii S.A., BC Unibank S.A. și BC Băncii Sociale S.A., demarează procesul centralizat de transferare integrală a depozitelor la alte bănci. 

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Răspunsurile BNM legate de lichidarea celor trei bănci

În acest context, începând cu 10 octombrie, ora 13:00, vor fi sistate toate operațiunile în conturile de depozit la vedere și la termen ale persoanele fizice și juridice deschise la băncile respective.

Clienții Băncii de Economii, Unibank și Băncii Sociale vor avea acces la depozitele transferate la băncile care le vor prelua mijloacele bănești, în condițiile contractuale inițiale, începând cu 19 octombrie. Pe parcursul perioadei 10-19 octombrie, băncile sub administrare specială vor pregăti listele depozitelor, împreună cu informația detaliată aferentă, și le vor transfera la alte bănci.

Totodată, băncile receptoare vor introduce informația aferentă depozitelor în sistemele lor informatice și vor întreprinde măsurile necesare de pregătire pentru deservirea calitativă a noilor clienți.

Informația referitoare la băncile către care vor fi transferate soldurile conturilor de depozit va fi pusă la dispoziția clienților prin subdiviziunile teritoriale la care sunt deserviți și prin mass-media pe 12 octombrie.

Suplimentar, începînd cu 10 octombrie,  Băncii de Economii, Unibank și Banca Socială vor sista toate operațiunile punctelor de schimb valutar, cu excepția celor amplasate la punctele de trecere peste frontiera de stat.

Banca Națională a anunțat că pe 9 octombrie, ora 21:00, vor fi sistate operațiunile de alimentare a depozitelor persoanelor fizice și juridice. De asemenea, din aceeași dată, vor fi oprite operațiunile cu cardurile bancare emise de cele trei bănci.

Fluxul de știri
0