Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Corupţie şi contrabandă: vor fi judecaţi şapte indivizi, inclusiv un poliţist

CC0 / succo / Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция
Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii anticorupţie au transmis Judecătoriei Ungheni un dosar penal în care mai mulţi cetăţeni sunt învinuiţi de fapte de corupţie şi contrabandă.

CHIŞINĂU, 7 oct – Sputnik. Şapte persoane, printre care şi un poliţist de frontieră, vor compărea în faţa judecătoriei de la Ungheni în legătură cu un dosar de corupţie şi contrabandă. Despre aceasta a anunţat serviciul de presă al procuraturii Generale.

Celor şapte li se încriminează comiterea infracţiunilor de corupere pasivă, contrabandă, trecere ilegală a frontierei şi corupere activă.

Procuratura si Serviciul Vamal - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Schemă de contrabandă cu mărfuri pentru sport, cu implicarea vameşilor

Urmărirea penală pe marginea acestui dosar a fost instrumentată de Procuratura Anticorupţie.

Sursa menţionează: „în cadrul cauzei penale s-a stabilit că în perioada ianuarie – mai 2015, mai multe persoane de comun acord şi prin înţelegere prealabilă cu un angajat al Departamentului Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova, au organizat trecerea peste frontiera Republicii Moldova, prin „zona verde” în România, a unui lot impunător de ţigări. Aceştia au oferit poliţiştilor de Frontieră români bani, pentru a le garanta protecţie de elemente poliţieneşti pentru a nu fi demascaţi”.

Şapte persoane sunt învinuite de comiterea infracţiunilor de corupere pasivă, contrabandă în proporţii deosebit de mari, trecere ilegală de frontieră şi corupere activă, iar alte cinci persoane implicate în această schemă frauduloasă au fost anunţate în căutare. Preţul lotului de ţigări a fost estimat la aproximativ 244 mii de lei.

Inculpaţii riscă până la 10 ani de închisoare.

 

Fluxul de știri
0