Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Victor Ponta: România va ajuta Moldova cu un împrumut de 150 de milioane de euro

© Guvernul RMVictor Ponta şi Valeriu Streleţ
Victor Ponta şi Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
La şedinţa comună a guvernelor României şi Moldovei s-a convenit în privinţa acordării unui împrumut de 150 de milioane de euro pentru ţara noastră.

CHIŞUINĂU, 22 sept – Sputnik. Premierul României, Victor Ponta, a declarat marţi, după şedinţa comună a executivelor de la Chişinău şi Bucureşti, că ţara sa va sprijini Moldova cu un împrumut rambursabil de 150 de milioane de euro, pentru o perioadă de 5 ani.

Andrian Candu şi Valeriu Zgonea - Sputnik Moldova
Politică
Zgonea: România poate doar să sprijine Moldova. Decizia îi aparţine Chişinăului

„E o perioadă dificilă prin care trece Republica Moldova, din punct de vedere financiar şi bugetar. Până va avea un acord cu FMI, Banca Mondială, Uniunea Europeană, Moldova este într-un moment dificil. Este de datoria României să ajute prima Republica Moldova şi să-i dea acest împrumut rambursabil. Pentru această asistenţă este prevăzută o dobândă egală cu cea plătită de România pe piaţa internaţională – de 1,5 la sută anual. Adică, România nu va câştiga nimic, nu face din asta o afacere, ci acordă un ajutor”, a specificat Ponta.

Fluxul de știri
0